Opbrengstprognose+bieten+neerwaarts+bijgesteld
Nieuws
© Han Reindsen

Opbrengstprognose bieten neerwaarts bijgesteld

De agrarische dienst van Cosun Beet Company heeft de opbrengstprognose vorige week neerwaarts bijgesteld naar 13,6 ton suiker per hectare.

Dat heeft vooral te maken met een tegenvallend suikergehalte. Door de weersomstandigheden is er in de eerste drie weken van de campagne geen stijging van het suikergehalte geweest.

Het weer is nu verbeterd en de voorspellingen zijn ook iets gunstiger, dus zal het gehalte nog wel iets stijgen. Een hoog campagnegemiddelde zit er volgens Cosun Beet Company niet in. Voorlopig rekenen ze met een campagnegemiddelde van 16,25 procent suiker en 83,7 ton wortelopbrengst per hectare.

De tarracijfers zijn afgelopen week gestegen naar 11,5 procent. Dat dat kon ook niet anders gezien de rooiomstandigheden die op veel plaatsen verre van optimaal waren. Inmiddels lijkt dat zich te verbeteren.


Vergelingsvirus in Europa

Ook elders in Europa blijven de opbrengsten tegenvallen. Vooral in de grote productielanden zoals Frankrijk, Duitsland, Polen en Engeland worden tot 15 procent lagere opbrengsten gerapporteerd. Dat heeft daar te maken met aantasting door vergelingsvirus en droogte. Er zal daardoor een krapte op de Europese markt ontstaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer