Corona+zorgt+opnieuw+voor+onzekerheid+aardappelmarkt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Corona zorgt opnieuw voor onzekerheid aardappelmarkt

De aardappelmarkt maakt deze week weer pas op de plaats na de opleving van het coronavirus. De nieuwe maatregelen, met opnieuw het sluiten van de horeca, zorgen voor onzekerheid bij de afzet van aardappelen.

De termijnnotering voor fritesaardappelen op levering in april 2021 steeg vanaf half september tot de eerste week van oktober nog van 6,50 euro naar meer dan 8 euro per 100 kilo. De laatste week echter is de termijnmarkt weer teruggezakt naar 7 euro.

Beursmakelaar De Vries & Westermann meldt dat naast de coronaperikelen ook de betere rooiomstandigheden op dit moment zorgen voor een marktsituatie met voldoende aanbod. Dat legt met name ook meer druk op de actuele aardappelprijzen.


Stemming negatiever

Vooralsnog echter blijven de noteringen voor fritesaardappelen van PotatoNL en Belgapom gehandhaafd op het lage niveau van 3 euro tot maximaal 4 euro per 100 kilo. De stemming op de aardappelmarkt is wel negatiever dan begin oktober.

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer