Corona zorgt opnieuw voor onzekerheid aardappelmarkt

De aardappelmarkt maakt deze week weer pas op de plaats na de opleving van het coronavirus. De nieuwe maatregelen, met opnieuw het sluiten van de horeca, zorgen voor onzekerheid bij de afzet van aardappelen.

Corona+zorgt+opnieuw+voor+onzekerheid+aardappelmarkt
© Nieuwe Oogst

De termijnnotering voor fritesaardappelen op levering in april 2021 steeg vanaf half september tot de eerste week van oktober nog van 6,50 euro naar meer dan 8 euro per 100 kilo. De laatste week echter is de termijnmarkt weer teruggezakt naar 7 euro.

Beursmakelaar De Vries & Westermann meldt dat naast de coronaperikelen ook de betere rooiomstandigheden op dit moment zorgen voor een marktsituatie met voldoende aanbod. Dat legt met name ook meer druk op de actuele aardappelprijzen.


Stemming negatiever

Vooralsnog echter blijven de noteringen voor fritesaardappelen van PotatoNL en Belgapom gehandhaafd op het lage niveau van 3 euro tot maximaal 4 euro per 100 kilo. De stemming op de aardappelmarkt is wel negatiever dan begin oktober.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer