Termijnmarkt+aardappelen+stabiel+op+minimaal+7+euro
Nieuws
© Anton Dingemanse

Termijnmarkt aardappelen stabiel op minimaal 7 euro

De Duitse termijnmarkt EEX in Leipzig noteert voor fritesaardappelen op levering in april 2021 de laatste twee weken 7 tot 7,20 euro per 100 kilo.

De termijnnotering lijkt zich daarmee te stabiliseren. De markt stelt zich in op een aardappeloogst iets beneden gemiddeld, maar wel met meer dan voldoende aanbod in Europa vanwege uitbreiding van het areaal. Overigens is de belangstelling voor aardappelcontracten op de termijnmarkt nog steeds erg mager.

Op de effectieve markt is de stemming prijshoudend. PotatoNL noteerde gisteren voor fritesgeschikte aardappelen die voor grootschalige verwerking worden verkocht in Nederland, België en Duitsland, 2,75 tot 3 euro per 100 kilo. Dat is aan de onderkant 0,25 euro meer dan vorige week. Voor exportaardappelen blijft de notering van 6 tot 8 euro per 100 kilo gehandhaafd.


Noodzaak om te beregenen

Het rooien van de hoofdoogst van de fritesaardappelen begint goed op gang te komen. Vooral in het zuidwesten van het land verloopt de oogst op de zwaardere gronden soms moeizaam vanwege de droogte. Telers zijn daar nog steeds genoodzaakt om voor het rooien te beregenen om te voorkomen dat er te veel kluiten meegaan de bewaring in. Overigens wordt aan het eind van deze week wat wisselvalliger weer voorspeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer