Schouten+door+het+stof+om+bedrijfsblokkades
Nieuws
© Johan Wissink

Schouten door het stof om bedrijfsblokkades

'Deze besluiten hadden anders genomen moeten worden. De regels zijn destijds verkeerd geïnterpreteerd', stelt landbouwminister Carola Schouten. Ze reageert hiermee op de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) over opgelegde bedrijfsblokkades vanwege niet gedane meldingen.

CBb stelde dat een blokkade een te zwaar middel was om bedrijven te straffen die nalieten een (dood-)geboren kalf te melden. 'De impact op melkveehouders, die nu ten onrechte geblokkeerd blijken te zijn, is en was groot', erkent Schouten. 'Veel boeren voelden zich weggezet als fraudeur. Ik heb eerder laten weten dat dit nooit mijn intentie is geweest en bied daarvoor mijn excuses aan.'


De CBb-uitspraak wijst nu uit dat de besluiten toen anders hadden moeten worden genomen. 'Dat trek ik me zeer aan. Om te beoordelen wat de consequenties zijn, zal de uitspraak verder bestudeerd worden. Ik kom daar later op terug', vervolgt de minister.

Aan deze uitspraak zal het ministerie van LNV vanzelfsprekend uitvoering geven. Een woordvoerder van het departement kon nog niet zeggen hoeveel bedrijven onterecht zijn geblokkeerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer