GD+wint+prijs+voor+onderzoek+in+strijd+tegen+varkensvirus
Nieuws
© Huisman Media

GD wint prijs voor onderzoek in strijd tegen varkensvirus

Onderzoeker Erhard van der Vries van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft de Europese PRRS Research Award 2020 gewonnen voor een onderzoeksvoorstel dat bijdraagt aan de bestrijding van het PRRS-virus.

PRRS is een ziekte veroorzaakt door het Porcien Reproductief en Respiratoir Syndroom Virus (PRRSv). Het virus leidt tot vruchtbaarheids- en luchtwegproblemen bij varkens, met grote economische gevolgen voor de wereldwijde varkenshouderij.

Het onderzoeksproject van Van der Vries en zijn team richt zich in hoofdlijnen op de verspreiding van PRRS-stammen onder varkensbedrijven in Nederland en Oost-Europa en belicht vooral de rol van recombinante PRRS-virusstammen.


Europese onderzoeksvoorstellen

De Europese PRRS Research Award 2020 wordt jaarlijks uitgereikt voor drie Europese onderzoeksvoorstellen. Het winnende voorstel van de GD is een vervolg op een eerder winnend onderzoek van GD (PRRS Award 2018).

GD zal de prijs van 25.000 euro, die beschikbaar is gesteld door Boehringer Ingelheim, gebruiken voor de uitvoering van het project.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer