Laatste gedeelte vleeskuikensstallen Borkel gesloopt

Het is bijna niet meer zichtbaar dat er vleeskuikenstallen stonden aan de Hoeverdijk in Borkel. Provincie Noord-Brabant kocht de locatie in 2014 op van Kuijpers Kip en wil de bestemming in overleg met gemeente Valkenswaard wijzigen.

Laatste+gedeelte+vleeskuikensstallen+Borkel+gesloopt
© John Claessens

Het bedrijf J. van Esch sloopt het laatste deel van de vleeskuikensstallen. Vooral in Noord-Brabant wordt in de eerste helft van 2021 verwacht dat er te weinig sloopcapaciteit zal zijn. Naast de reguliere sloop van agrarische bebouwing moeten dan varkensbedrijven worden gesloopt die meedoen aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv).

Kuijpers Kip had in het verleden vijf vestigingen. Vier daarvan zijn verkocht, waaronder deze vestiging in Borkel. Kuijpers Kip heeft nu de vestigingen geconcentreerd op een locatie in Grubbenvorst waar een eigen korte keten is opgezet.


Bestemmingswijziging

In de tussentijd verhuurde provincie Noord-Brabant de locatie nog voor drie jaar aan een ander pluimveebedrijf. Er wordt nu gekeken of het perceel kan worden omgezet in landbouwgrond en een woonbestemming.

'Provincie Noord-Brabant koopt regelmatig veehouderijbedrijven op', zegt een medewerker van de provincie. Dat gebeurt in het kader van regelingen als de Subsidieregeling Beëindiging Intensieve Veehouderijen (BIV) en de Verplaatsingsregeling Intensieve Veehouderij (VIV). Ook worden soms piekbelasters in de omgeving van Natura 2000-gebieden uitgekocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer