VDL+neemt+Jansen+Poultry+Equipment+over
Nieuws
© Jansen Poultry Equipment

VDL neemt Jansen Poultry Equipment over

VDL Groep heeft Jansen Poultry Equipment (JPE) overgenomen. JPE is producent van pluimveesystemen voor de leg-, vermeerderings- en vleeskuikensector en een belangrijke speler op de wereldmarkt.

Het bedrijf uit Barneveld heeft 125 medewerkers in dienst en boekte in 2019 een omzet van 50 miljoen euro. Het produceert onder meer huisvestings-, eiertransport-, mestdroog- en ontladingssystemen en luchtwassers en warmtewisselaars. JPE beschikt over een dealernetwerk in tachtig landen.

VDL Agrotech, onderdeel van de VDL Groep, is gespecialiseerd in geautomatiseerde voedersystemen voor de varkens- en pluimveehouderij en levert complete stalinrichtingen. Het bedrijf heeft zestig medewerkers. Met de overname van JPE denkt VDL Groep een completere aanbieder voor de internationale pluimveemarkt te zijn. Volgens VDL is de pluimveehouderij internationaal gezien een veelbelovende sector.


Familiebedrijf

De bedrijven werkten al langer samen. Oprichter Ap Jansen van JPE is vooral blij dat zijn medewerkers bij een familiebedrijf kunnen blijven werken, schrijft hij in een persverklaring. Hij richtte het bedrijf in 1986 op voor de ontwikkeling en productie van geautomatiseerde legnesten.

VDL Groep heeft het hoofdkantoor in Eindhoven en is in 1953 opgericht door Pieter van der Leegte. Aanvankelijk was het bedrijf gespecialiseerd in metaalbewerking. Later is het zich gaan specialiseren in hightechtoelevering, kunststofverwerking en de productie en verkoop van bussen. Nedcar in Born is ook onderdeel van de VDL Groep. Daarmee beschikt het bedrijf over de enige personenautofabriek in Nederland.

Bij de VDL Groep werken ruimt 15.000 mensen in twintig landen. De groep omvat 106 werkmaatschappijen. De jaaromzet in 2019 bedroeg 5,780 miljard euro.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer