Vaarvergoeding voor riettelers in Weerribben

Riettelers in natuurgebied de Weerribben krijgen een hogere vergoeding voor het beheer van veenmosrietland en moerasheide. Vorig jaar werd duidelijk dat de aangekondigde vergoeding voor natuurbeheer onvoldoende was. Nu heeft het Overijsselse provinciebestuur besloten het tarief te verhogen.

Vaarvergoeding+voor+riettelers+in+Weerribben
© Peter van Houweling

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben hiervoor de subsidieregeling over natuur- en landschapsbeheer en het Natuurbeheerplan 2021 aangepast. De vaarvergoeding geldt in eerste instantie voor Staatsbosbeheer en de pachters. De vergoeding treedt met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 januari van dit jaar.

Natuurmonumenten, pachters en particuliere eigenaren komen vanaf januari 2023 in aanmerking voor de vaarvergoeding. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher: 'De vaarvergoeding is belangrijk om natuurdoelstellingen te realiseren en biedt een passende beloning aan ondernemers om de werkzaamheden uit te voeren en een eeuwenoud ambacht in stand te houden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer