Riettelers mogen bouwen in buitengebied

Gemeente Steenwijkerland versoepelt het bouwbeleid voor riettelers in het buitengebied. Ondernemers die daar naast hun boeren- of visserijbedrijf ook rietvelden exploiteren, mogen makkelijker een opslagloods bouwen.

Riettelers+mogen+bouwen+in+buitengebied
© Inzicht In Natuur

Eerder was dat voorrecht alleen voorbehouden aan bedrijven die zich volledig op de rietteelt richtten. De meeste telers combineren hun werk echter met andere activiteiten als natuurbeheer, binnenvisserij, vleesvee- of schapenhouderij.

Parttime riettelers mochten alleen loodsen neerzetten in de bebouwde kom. Hun collega's in het buitengebied visten daardoor achter het net.

Bedrijfsontwikkeling

Gemeente Steenwijkerland, waar de meeste Overijsselse rietsnijders zijn gevestigd, erkent nu de noodzaak tot bedrijfsontwikkeling voor bedrijven in het buitengebied. De gebouwen zijn nodig voor het droog opslaan van product en de verwerking ervan. Dat komt de kwaliteit van het dekriet en ook de arbeidsomstandigheden ten goede.

Nieuwe loodsen in het buitengebied moeten wel landschappelijk worden ingepast en ook moet worden aangetoond waarom er behoefte is aan extra ruimte. De aangepaste regeling moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer