Groningen schort rietproef Lauwersmeer op

Provincie Groningen heeft in overleg met waterschap Noorderzijlvest de rietproef in het Lauwersmeer afgeblazen. De proef met een verhoging van het peil van 40 centimeter zou van 1 februari tot 1 april plaatsvinden.

Groningen+schort+rietproef+Lauwersmeer+op
© Pixabay

Vanwege de weersomstandigheden en de hoge waterstanden in het Lauwersmeer kon de pilot die de afgelopen paar weken al had moeten plaatsvinden niet doorgaan. De provincie stelt voor om de proef ter bevordering van de groei van het waterriet uit te stellen tot volgend jaar, omdat de resterende tijd te kort is.

Akkerbouwer Sigrid Arends uit Warfstermolen heeft land dicht bij het Lauwersmeer. Ze is blij dat de proef niet doorgaat. Partijen waren nog niet goed voorbereid, stelt ze.


In opdracht van provincie Groningen werd een tijd terug een pomp bij Arends geplaatst om het overtollige water weg te pompen. Dit leverde problemen op, waardoor een nieuwe pomp werd geplaatst. 'Het is te idioot voor woorden dat dit misgaat. Er is zoveel geld mee gemoeid', zegt de akkerbouwer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer