Nieuw+aangepast+programma+voor+Dutch+Food+Week
Nieuws
© Dirk Hol

Nieuw aangepast programma voor Dutch Food Week

De organisatie van Dutch Food Week heeft de plannen flink bijgesteld. In aangepast vorm kan een deel van het programma doorgang vinden.

Samen met alle organisaties die betrokken zijn bij Dutch Food Week (10 t/m 17 oktober) is afgestemd op welke manier hun initiatief doorgang kan vinden na de aankondiging van de nieuwe Covid19-maatregelen. De reacties vanuit het #DFW2020-netwerk zijn overweldigend positief. Daarop heeft het bestuur groen licht gegeven om de week door te laten gaan.

Enkele hoogtepunten van Dutch Food Week zijn: de Dag van het Nederlandse Voedsel tijdens de opening op 10 oktober, Thank A Farmer Day op 12 oktober, de Nationale Groente&Fruit Dag op 14 oktober, de Dag van de Zeevruchten op 15 oktober en de afsluiting op 17 oktober. Tussen 10 en 17 oktober zijn er in het hele land allerlei initiatieven die samen invulling geven aan het decentrale programma van Dutch Food Week. De website dutchfoodweek.nl geeft een overzicht van alle activiteiten.


Meer digitale events

Dirk Duijzer, voorzitter van de topsector Agri & Food, kondigde aan dat Dutch Food Week de aandacht vooral richt op de verbinding tussen alle partijen in de voedselketens tot en met de consument: 'Gezond, vers voedsel is nu belangrijker dan ooit, ook als het gaat om de gezamenlijke beleving ervan. De beslissing is nu genomen: het gaat door, zo’n positieve boodschap vinden we belangrijk. Misschien in enigszins aangepaste vorm, met meer digitale events dan voorgaande jaren waar we misschien wel aan moeten wennen, maar met een scherpe focus op ‘verbinding’. In heel Nederland gaan we de vraag ‘Wat eten we?’ beantwoorden.'

In de opzet van Dutch Food Week hebben de social media reporters een belangrijke taak om zoveel mogelijk activiteiten in beeld te brengen. Deze reporters, studenten uit het groen onderwijs, worden bij de opening en de sluiting betrokken, waarbij de uitkomsten van de Agrifoodmonitor een leidraad zijn in hun vlogs en reportages.

De organisatie van Dutch Food Week betreurt het dat de geplande activiteiten die gedurende de Dutch Food Week zouden plaatsvinden op het Schouwburgplein in Rotterdam niet door kunnen gaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer