Rotterdam centrale locatie Dutch Food Week 2020

Het Schouwburgplein in Rotterdam vormt de centrale locatie van de zesde editie van de Dutch Food Week. De Dutch Food Week wordt gehouden van 10 tot en met 17 oktober 2020. Centraal staat de vraag: 'Wat eten we en hoe komt het op mijn bord?'

Rotterdam+centrale+locatie+Dutch+Food+Week+2020
© Eric Fecken

In Rotterdam presenteert de Dutch Food Week veel innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten, belooft de organisatie. Daarnaast is er een podium waar gedurende de week korte intermezzo's, zoals dialogen, politieke statements en kookdemonstraties plaatsvinden.

Wethouder Barbara Kathmann stelt dat Rotterdam met de Dutch Food Week vers voedsel de stad in haalt. 'Rotterdam heeft een cruciale rol in het Europese voedselsysteem. Onze haven voedt 500 miljoen consumenten in Europa. Daarnaast werken stad en regio aan oplossingen voor wereldwijde vraagstukken op het gebied van voedselproductie, zaadveredeling, transport en logistiek, onderzoek en ontwikkeling en onderwijs.'


Zichtlocatie

Een zichtlocatie als 'evenementenhart' is nieuw voor de Dutch Food Week, die in 2020 voor de zesde keer wordt gehouden. Voorzitter Dirk Duijzer van de Dutch Food Week is blij met de koppeling met Rotterdam: 'Het is een stad die ondernemerschap ademt en die de kracht van onze land- en tuinbouwsector vertegenwoordigt. Dagelijks worden grote hoeveelheden land- en tuinbouwproducten via Rotterdam gedistribueerd naar bestemmingen in met name Noordwest-Europa.'

'De volledige keten is in de regio Rotterdam vertegenwoordigd, van het tuinbouwgebied in het Westland tot de veehouderij in het Groene Hart', zegt Duijzer. 'Wat mij betreft is het een prachtige locatie om de koppeling te kunnen maken naar alle delen van ons land waar in die week aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteit van ons voedsel.'


Evenementen in het hele land

Naast het centrale programma van de Dutch Food Week worden, net als voorgaande jaren, veel evenementen gehouden in het hele land. Via een livestream op een groot scherm op het Schouwburgplein in Rotterdam wordt met andere foodregio's de omvang van de Dutch Food Week in beeld gebracht.

Het doel van het evenement is om het publiek te informeren en kennis te laten maken met gezond Nederlands voedsel. De Dutch Food Week is een initiatief van de Topsector Agri & Food, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en verschillende bedrijven en instanties.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer