Amazone+breidt+keuze+gedragen+veldspuiten+uit
Nieuws
© Amazone

Amazone breidt keuze gedragen veldspuiten uit

Amazone breidt het assortiment van de UF 02-gedragen veldspuiten uit met twee extra producttypen: de UF 1002 en de UF 1302. Eerstgenoemde heeft een nominale inhoud van 1.000 liter en een werkelijk volume van 1.100 liter. De UF 1302 heeft meer dan 1.300 liter nominale inhoud en een werkelijk volume van 1.400 liter.

Beide producttypen kunnen worden gebruikt met de dwars ingeklapte Q-plus-spuitbomen van 12 tot 15 meter, of de opgeklapte Super-S1- of S2-spuitbomen met 15 tot 30 meter werkbreedte. De complete UF 02-serie omvat daarmee tankvolumes van 1.000 tot 2.000 liter. De spuittypen UF 901 en UF 1201 in het middelste prijssegment blijven in het productieprogramma.

De nieuwe UF 1002 en 1302 hebben elk een speciaal gevormde, polyethyleentank met een gunstig zwaartepunt. Dankzij de compacte tank is de afstand tussen de aankoppelpunten van de onderaanspanning en spuitboom tot een minimum beperkt.

Het snelkoppelsysteem maakt comfortabel en veilig aan- en afkoppelen mogelijk, ondanks de korte afstand. Het standaard wegzetsysteem hoeft alleen bij aanvang van de werkzaamheden van buitenaf te worden ontgrendeld en de wegzetsteunen schuiven vanzelf onder de tank.


Sectieschakeling

Voor de spuitbomen (Q-plus, Super-S1 en Super-S2) zijn verschillende spuitleidingen met TG-sectieschakeling en enkele of drievoudige dophouders leverbaar. Bij de Super-S1- en Super-S2-spuitbomen kan de sectieschakeling ook worden gecombineerd met het DCS-drukcirculatiesysteem.

Voor de Super S2-spuitboom biedt Amazone ook de elektrische individuele dopschakeling AmaSwitch met drie of vierling dophouders en de standaard DCS-Pro. Voor de AmaSwitch vierling dophouders is er ook een adapterset voor een dopafstand van 25 centimeter. Het bijzondere is dat de adapterset met de nozzles altijd op een afstand van 25 centimeter op de machine kan blijven.

Om het volume uit te breiden met 1.000 of 1.500 liter, kunnen de twee veldspuiten ook worden gebruikt met de fronttank FT 1001 of FT 1502.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer