Rupsje Nooitgenoeg beter maar negeren

Van de meester op de lagere school tot de cursusbegeleiders in mijn latere leven, is het vaak geprobeerd mij aan het verstand te brengen, dat het verstandig is om eerst goed te luisteren alvorens direct, primair en snel te reageren op wat je hoort of wat er om je heen gebeurt.

Rupsje+Nooitgenoeg+beter+maar+negeren
© Arie Meijer

Die mensen hadden gelijk. Het is veel verstandiger om even tot tien te tellen en die tijd te gebruiken om nog eens goed te analyseren wat er werkelijk gezegd of bedoeld wordt. Nog beter is het om nieuwsgierige vragen te stellen om te kijken wat een ander beweegt.

Ik moet zegen dat het in de loop der jaren steeds makkelijker geworden is om oprecht geïnteresseerde vragen te stellen. Het elkaar begrijpen kan echt helpen om mensen of groeperingen met verschillende standpunten of levensopvattingen dichter bij elkaar te krijgen. Daarom wil ik vragen blijven stellen.

Echter maak . Dit soort groepen grijpt alles aan om een eigen ideaalbeeld te verwezenlijken. En kan het niet goedschiks dan maar kwaadschiks.

Ik maak mij zorgen over een kleine minderheid die heel hard roept en geen enkele intentie heeft om een ander een nieuwsgierige vraag te stellen

Dirk Bruins, bestuurder LTO Nederland

Ook nu zie ik dat dierenactivisten de angst voor het coronavirus aangrijpen om de veehouderij in Nederland in een kwaad daglicht te stellen. Waarheid en wetenschap lijkt niet te gelden en blijkbaar mag je begrippen als fijnstof, virus of bacterie gewoon door elkaar heen husselen. Het doel is angst als dreiging zaaien en jezelf verschuilen achter een masker van wereldverbeteraar.

Vragen stellen is goed, maar Rupsjes Nooitgenoeg kun je beter negeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer