Leerstoel voor zuivelonderzoek in België

Zuivelcoöperatie Milcobel en Universiteit Gent starten een leerstoel voor onderzoek. Binnen deze leerstoel zal de komende vier jaar onderzoek worden gedaan naar de specifieke kenmerken van zuiveleiwitten.

Leerstoel+voor+zuivelonderzoek+in+Belgi%C3%AB
© Fotografie Twan Wiermans

Het doel van de leerstoel is volgens beide partijen om met verbeterde inzichten nieuwe zuivelproducten te ontwikkelen. Milcobel gaat binnen deze leerstoel samenwerken met onderzoekers van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van Universiteit Gent. De Vlaamse universiteit doet al enkele tientallen jaren zuivelonderzoek.

Voorzitter Dirk Ryckaert van Milcobel wil met deze stap een sterk kenniscentrum realiseren. 'Het is belangrijk om fundamenteel onderzoek naar zuivel een nieuw elan te geven. De wetenschappelijke basisconcepten en inzichten die binnen de leerstoel worden ontwikkeld, kunnen op termijn aanleiding geven tot meer toegepast onderzoek binnen Milcobel. En ze kunnen leiden tot valorisatie voor ons bedrijf, onze klanten en onze partners.'

Mozzarella

De voorzitter ziet het als een logisch vervolg op een eerder onderzoeksproject met Universiteit Gent rond mozzarella. 'Dat breiden we nu graag uit naar andere domeinen, zoals melkeiwitten, melkpoeders enzovoort.'

De onderzoekers zullen zich de komende jaren vooral richten op het gedrag van melkeiwitten. Kleine variaties in het gedrag van melkproteïnen leiden tot een product met heel andere eigenschappen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer