Europees Parlement wil 55 procent CO2-reductie in 2030

De landbouwcommissie in het Europees Parlement wil de CO2-emissie met 55 procent reduceren tegen 2030. In 2050 moet elke lidstaat klimaatneutraal zijn.

Europees+Parlement+wil+55+procent+CO2%2Dreductie+in+2030
© Europees Parlement

35 leden stemden voor het voorstel, 8 waren tegen en er waren 5 onthoudingen. Om gehoor te geven aan de oproep, moet de Europese Commissie haar eigen doelstelling voor 2030 herzien. De leden van de landbouwcommissie willen ook dat de Europese Commissie met een plan komt om het behalen van het doel te financieren.

In september 2028 moet de Europese Commissie met een streefcijfer voor 2040 komen. De parlementsleden hebben de Europese Commissie ook gevraagd een traject uit te uitstippelen om tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken.Handelsbeleid

Om de ambitie mogelijk te maken, moet er onder meer een koolstofkredietregeling voor boeren komen. Daarnaast moet het handelsbeleid producten uit derde landen die niet aan dezelfde eisen voldoen, weren van de Europese markt.

'Onze voorstellen benadrukken dat landbouw een belangrijk onderdeel zal zijn van de groene transitie', zegt de Deense Europarlementariër Ole Christensen, tevens rapporteur voor de landbouwcommissie.


Coronasteun

Het Europees Parlement drong er deze week bij landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski ook op aan om snel te starten met het uitkeren van de 8 miljard euro coronasteun aan de lidstaten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer