Dombrovskis voorgedragen als opvolger Phil Hogan

De Letse Eurocommissaris Valdis Dombrovskis is naar voren geschoven als opvolger van de onlangs afgetreden Eurocommissaris Phil Hogan van Handel. Dombrovskis is nu 'executive vicepresident' van de Europese Commissie en waarnemend commissaris van Handel sinds het aftreden van Hogan.

Dombrovskis+voorgedragen+als+opvolger+Phil+Hogan
© ANP Persbureau

Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie maakte de nominatie deze week bekend. Met Dombrovskis kiest Von der Leyen voor een ervaren politicus.

In eigen land was hij actief namens de partij Eenheid, een fusiepartij van conservatieve en liberale partijen. In het Europees parlement valt deze partij onder de Europese Volkspartij (EVP), waarbij ook het CDA is aangesloten.



Dombrovskis heeft geen ervaring met agrarische handel en dat wordt in land- en tuinbouwkringen als een minpunt gezien. In het verleden was hij onder meer Europarlementslid. Ook was hij premier van Letland.


Dombrovskis heeft op dit moment ook de portefeuille Financiële dienstverlening en toezicht in beheer. De Ierse Mairead McGuinness is voorgedragen om deze activiteiten van hem over te nemen. Zij is een ervaren Europarlementslid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer