Looftrekker van Vegniek werkt met nieuw principe

Vegniek heeft met de DiscMaster een nieuwe looftrekker ontwikkeld. Volgens de fabrikant uit Emmeloord heeft de machine een geheel nieuw principe.

Looftrekker+van+Vegniek+werkt+met+nieuw+principe
© Vegniek

De DiscMaster heeft pennen en hydraulisch aangedreven trommels die het loof naar het midden van de aardappelrug brengen. Een combinatie van twee spaakwielen en twee rubberschijven trekken het loof daarna uit de rug.

De diabolo's achter op de machine zorgen ervoor dat het opgewerkte loof en de grond weer netjes worden aangedrukt. Hierdoor is de aardappelrug weer bestand tegen weersinvloeden en wordt het blootspoelen van aardappelen door regeninval voorkomen.


Hydrauliek

Voor de aandrijving van een vierrijer is een trekker nodig met een LoadSense-aansluiting met een minimale hydrauliekopbrengst van 100 liter per minuut. De aansturing gebeurt met een simpel en overzichtelijk schakelkastje. Hiermee is de machine aan en uit te schakelen en is de snelheid van de schijven in te stellen.

Vegniek test twee machines uitvoerig en de resultaten zijn veelbelovend. De machine is voor seizoen 2021 leverbaar in twee- en vierrijige uitvoering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer