Opnieuw drie nertsenbedrijven besmet

Het aantal nertsenbedrijven waar corona is vastgesteld, blijft zich uitbreiden. Op drie nieuwe bedrijven is het virus gevonden. De teller staat nu op 47 bedrijven die besmet zijn.

Opnieuw+drie+nertsenbedrijven+besmet
© Nieuwe Oogst

De besmette bedrijven worden geruimd. Het gaat om een bedrijf in Venhorst (gemeente Boekel) en twee bedrijven in Wanroij, in de gemeente Sint Anthonis. In Venhorst betreft het een bedrijf met ongeveer 5.700 moederdieren. In Wanroij gaat het om twee bedrijven met ongeveer 8.400 en 2.600 moederdieren. Er is verder nog een mogelijke besmetting bij een ander nertsenbedrijf. Dat wordt nog onderzocht. De uitslag daarvan wordt vrijdag verwacht.


Onderzoek opzettelijke besmetting

Er zijn volgens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op dit moment geen aanwijzingen voor opzettelijke besmetting. De inlichtingen- en opsporingsdienst (IOD) doet daar wel onderzoek naar op verzoek van het ministerie. Bij overtredingen zal de NVWA optreden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer