Capaciteit+NAK+bij+onderzoek+aardappelknollen+lager
Nieuws
© NAK

Capaciteit NAK bij onderzoek aardappelknollen lager

Bij de NAK is dit jaar de capaciteit van het aardappelknolonderzoek via de PCR-methode lager. Dit komt door de maatregelen die de keuringsdienst heeft moeten treffen om coronabesmettingen te voorkomen.

Dit betekent dat de beschikbare capaciteit van de NAK grotendeels nodig is voor het uitvoeren van verplichte onderzoeken. Voor het vrijwillige onderzoek is, op basis van huidige verwachtingen, alleen capaciteit beschikbaar in de maand augustus en vanaf eind november. Via de website houdt de NAK telers op de hoogte.

Ook voor het uitvoeren van aardappelknolonderzoek via de Elisa-methode is beperkte capaciteit. Nieuwe aanvragen kan de keuringsdienst alleen nog uitvoeren na 15 december. Een alternatief is om zelf aardappelen op te kweken en het blad aan te leveren voor Elisa-onderzoek.

Alle monsters die zonder vooraf aangevraagde labels en afstemming over aanlevering binnenkomen, kunnen niet in behandeling worden genomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  17° / 12°
  70 %
 • Maandag
  20° / 13°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 13°
  70 %
Meer weer