Teller+besmette+nertsenbedrijven+op+40
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Teller besmette nertsenbedrijven op 40

Het aantal nertsenbedrijven dat besmet is met het coronavirus, is gestegen naar 40. Maandagavond werd een besmetting op een nertsenbedrijf in het Limburgse Ven-Zelderheide bevestigd. Eerder die dag gaf het ministerie van LNV al aan dat dit bedrijf vermoedelijk besmet was met het coronavirus.

Het gaat om een bedrijf met ongeveer 420 moederdieren. De coronabesmetting is aan het licht gekomen door melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen. Het bedrijf wordt zo spoedig mogelijk geruimd.

Op korte termijn komt het Outbreak Management Team Zoönosen (OMT-Z) met een advies over het mogelijk preventief ruimen van alle nertsenbedrijven.Stoppersregeling

Het rijk werkt ondertussen aan een stoppersregeling waarmee nertsenbedrijven op korte termijn vrijwillig hun bedrijfsvoering kunnen beëindigen. In 2024 stoppen nertsenhouderijen conform het wettelijk verbod sowieso hun activiteiten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer