Nieuwe+coronabesmetting+bij+twee+nertsenbedrijven
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nieuwe coronabesmetting bij twee nertsenbedrijven

Bij twee nertsenbedrijven zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat melden het ministerie van LNV en het ministerie van VWS. In totaal zijn nu op 33 nertsenbedrijven in Nederland besmette dieren aangetroffen.

In De Mortel (gemeente Gemert-Bakel) is een besmetting met het coronavirus vastgesteld bij nertsen. Het gaat om een nertsenbedrijf met ongeveer zevenhonderd moederdieren. De besmetting is aan het licht gekomen door middel van het early warning monitoringssysteem waarbij wekelijks kadavers worden getest op het virus.


Ook in Ottersum (gemeente Gennep) is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een nertsenbedrijf met ongeveer achtduizend moederdieren. Deze besmetting is aan het licht gekomen door een melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen. Beide bedrijven worden zo spoedig mogelijk geruimd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer