Tegenvallende+aanwas+stimuleert+aardappelmarkt
Nieuws
© Haijo Dodde

Tegenvallende aanwas stimuleert aardappelmarkt

De noteringen op de termijnmarkt voor fritesaardappelen op levering in april 2021 stijgen deze week ruim 25 procent als gevolg van tegenvallende resultaten in proefrooiingen in Nederland en België.

Het lijkt erop dat de aanwas van kilo's op aardappelpercelen behoorlijk is stilgevallen door de hitte van afgelopen periode. Veel proefrooiingen in rassen als Fontane, Challenger en Innovator wijzen inmiddels op opbrengsten die lager zijn dan het langjarig gemiddelde.


Op de termijnmarkt voor aardappelen bij EEX in Leipzig steeg deze week de notering voor aardappelcontracten van april 2021 van een niveau van 6 euro per 100 ton naar ruim 8 euro. Dit is de hoogste notering sinds het begin van deze maand.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  20 %
 • Vrijdag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer