Pessimisme+heerst+op+aardappelmarkt
Nieuws
© Haijo Dodde

Pessimisme heerst op aardappelmarkt

Onzekerheid en pessimisme over de situatie omtrent de coronacrisis en de goede groeiomstandigheden zorgen voor aanhoudende druk op de aardappelmarkt.

Op de aardappeltermijnmarkt van EEX daalde de notering voor contracten op levering in april 2021 vandaag naar een niveau van 5,60 euro per 100 kilo. Een week geleden nog werden deze contracten verhandeld voor ongeveer 7 euro per 100 kilo.Er is op de termijnmarkt ook al relatief veel vraag naar aardappelen van oogst 2021. Dit zijn de contracten voor levering in april 2022. De notering hiervoor daalde vandaag met 0,5 procent tot een prijs van 13,50 euro per 100 kilo.


• Bekijk de marktprijzen van pootgoed en consumptieaardappelen

Beursmakelaar De Vries & Westermann wijst er nog wel op dat de Nederlandse fritesverwerking in de maand juni beter draaide dan verwacht. Er is ruim 274.000 ton verwerkt en dat is 90 procent van het volume van vorig jaar in dezelfde maand. Daarmee lijkt de bezettingsgraad van de fabrieken weer redelijk op normaal niveau.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer