Groeicurve aardappelopbrengst Aviko vlakt iets af

Uit de tweede proefrooiing van Aviko Potato blijkt dat de opbrengst van de belangrijkste fritesaardappelrassen in week 31 op 36 ton per hectare zit.

Groeicurve+aardappelopbrengst+Aviko+vlakt+iets+af
© Haijo Dodde

In vergelijking met de gegevens van de afgelopen vijf jaar, vlakt te groeicurve van de gemiddelde opbrengst van de fritesaardappelrassen dit jaar af. Het vijfjarig gemiddelde ligt in dezelfde periode zo'n 1 ton hoger.

Het percentage 50 millimeter opwaarts komt bij de tweede proefrooiing uit op 70. Ten opzichte van de eerste proefrooiing zakt de grofte iets af, maar deze blijft op het niveau van 2017.


Onderwatergewicht

Het gemiddelde onderwatergewicht (owg) komt in week 31 uit op 346 gram, een stijging van 6 gram ten opzichte van vorige week. Het owg is in week 31 iets lager dan het meerjarig gemiddelde (357 gram).

De cijfers van de proefrooiing geven een goed beeld van de opbrengsten in Nederland, omdat Aviko deze in alle regio's van Nederland verricht. Het gaat om gemiddelde opbrengsten van vier belangrijke rassen voor Aviko: Innovator, Victoria, Fontane en Agria.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer