Supermarkten+VS+verkopen+veel+meer+aardappelen
Nieuws
© Haijo Dodde

Supermarkten VS verkopen veel meer aardappelen

De verkoop van aardappelen en aardappelproducten via retailorganisaties in de Verenigde Staten is na de uitbraak van het coronavirus fors gestegen.

In volume steeg de aardappelomzet met 32 procent en uitgedrukt in dollars was de omzetstijging 31 procent. Dit meldt de marketingorganisatie Potatoes USA. De omzetgroei heeft betrekking op de periode van half maart tot half juni.

De grootste stijging in omzet werd vastgesteld voor gedroogde aardappelproducten. In volume was dit bijna 50 procent. Ook de verkoop van tafelaardappelen in Amerikaanse supermarkten kreeg na de uitbraak van het coronavirus een behoorlijke boost. De omzetgroei van verse aardappelen berekent Potatoes USA op 35 procent.

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer