Schouten+komt+met+cijfers+over+stikstofaanpak
Nieuws
© Pixabay

Schouten komt met cijfers over stikstofaanpak

Minister Carola Schouten van LNV heeft stichting Agrifacts cijfers gestuurd over de bedrijven waar WUR de rantsoengegevens van bijhoudt. Hiermee wil ze haar stikstofaanpak onderbouwen. Agrifacts had deze cijfers geëist, maar vindt het onvoldoende. Een kort geding wordt doorgezet.

In de cijfers van Wageningen Economic Research wordt onder meer inzicht gegeven in de in 75 percentielwaarden ruweiwitgehalte in het rantsoen van de melkveestapel. Daarbij is onder meer een uitsplitising gemaakt naar grondsoort en melkproductie. Het gaat hierbij overigens om het totale rantsoen en niet om enkel krachtvoer.

De gedachte achter deze waarden is dat 75 procent van de ondernemers al aan deze ruweiwitgehalten in het voer voldoen. De overige 25 procent kan dit met een geringe inspanning, zo staat in het rapport.

Normaal zijn deze cijfers enkel bedoeld voor intern gebruik, zo laat een LNV-woordvoerder weten. Maar stichting Agrifacts had deze cijfers geëist en dreigde, samen met stichting Stikstofclaim, met een kort geding. Agrifacts heeft al laten weten dat het kort geding wordt doorgezet, omdat de stichting een belangrijk deel van de informatie mist.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer