Handtekeningenactie in Lochem tegen voermaatregel

Op de weekmarkten van Lochem en Borculo is woensdag 22 juli door LTO Noord-afdeling Achterhoek Noord een handtekeningenactie gehouden tegen de omstreden voermaatregel van landbouwminister Carola Schouten.

Handtekeningenactie+in+Lochem+tegen+voermaatregel
© Henk Riswick

In totaal werden er 930 handtekeningen opgehaald door de LTO-afdeling die werd gesteund door regionale dierenartsen. Die zijn na afloop van de actie direct aangeboden aan de lokale politiek met het verzoek de regering op te roepen de voermaatregel aan te passen of te schrappen.

'De boeren kregen overwegend positieve reacties van de marktbezoekers', zegt melkveehouder Robbert Haijtink uit Laren, een van de initiatiefnemers. 'We hebben aan veel burgers goed kunnen uitleggen waarom we er stonden en waarom de voermaatregel in onze ogen niet werkt.'


Ook mensen die aanvankelijk niet wilden tekenen, waren uiteindelijk vaak over te halen dit wel te doen. 'Dat kostte soms wat tijd', aldus Haijtink die merkte dat best veel burgers op de hoogte waren van de maatregel. 'Zowel Lochem als Borculo zijn ook wel agrarische regio's, veel mensen hebben direct of indirect met de sector te maken. Opvallend was ook dat veel vakantiegangers de petitie tekenden.'

Elders zijn recent ook oproepen gedaan aan de lokale politiek om een signaal af te geven richting het Rijk. En burgemeesters en wethouders uit de Regio Foodvalley stuurden al een brief naar Schouten over de maatregel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer