Opbrengst fritesaardappelen Aviko rond gemiddelde

De opbrengst van de vier belangrijkste fritesaardappelrassen van Aviko Potato ligt op ongeveer 42 ton per hectare. Over de jaren heen is dit een vrij gemiddelde opbrengst.

Opbrengst+fritesaardappelen+Aviko+rond+gemiddelde
© Han Reindsen

Dit blijkt uit de cijfers van de derde proefrooiing van Aviko Potato, die in de eerste week (week 32) van augustus is gehouden. Bij de tweede proefrooiing vlakte de aardappelopbrengst iets af. Die afvlakking is nu verdwenen.

Ook bij het percentage 50 millimeter opwaarts is de afvlakking weg. Het percentage 50 millimeter opwaarts kwam bij de tweede proefrooiing uit op 70 procent. Ten opzichte van de eerste proefrooiing zakt de grofte iets af. Nu is deze gestegen naar ruim boven de 75 procent.

Stijging van onderwatergewicht

Het gemiddelde onderwatergewicht zit in week 32 op 362 gram, een stijging van 16 gram ten opzichte van de 346 gram in week 31. Met de huidige weersomstandigheden is het de verwachting dat het onderwatergewicht nog verder zal gaan stijgen.

Bij de proefrooiing gaat het om de rassen Innovator, Victoria, Fontane en Agria. Met de huidige hittegolf van waarschijnlijk acht dagen zal de groei van de aardappelen stilvallen en de afrijping versnellen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  10 %
 • Zondag
  32° / 18°
  0 %
 • Maandag
  28° / 20°
  70 %
Meer weer