Abemec levert eerste Robotti af bij Profytodsd

Landbouwmechanisatiebedrijf Abemec heeft vorige week de eerste autonome werktuigendrager Robotti 150D afgeleverd in Nederland aan gewasbeschermingsbedrijf Profytodsd in Emmeloord.

Abemec+levert+eerste+Robotti+af+bij+Profytodsd
© Han Reindsen

Abemec is sinds 2019 dealer in Nederland voor machines die afkomstig zijn van Agrointelli uit Denemarken. Het bedrijf heeft een smart farming-afdeling opgericht. Niet alleen voor de levering van nieuwe producten, maar ook voor service.


Zo is de eerste robot van Agrointelli afgeleverd aan Profytodsd. Dit bedrijf levert advies op maat, die is afgesteld op de wensen en mogelijkheden van de teler. Profytodsd is op de hoogte van de nieuwste innovaties waardoor het kan bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardig gewas.


Zaai- en schoffelwerk

De autonome robot gaat met zijn 150 pk activiteiten overnemen die nu door een trekker met chauffeur worden verricht. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit zaai en- schoffelwerk in uien en bieten waardoor een reductie van gewasbeschermingsmiddelen is te realiseren. Het lichte gewicht van 2.800 kilo is goed voor de bodem.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer