Positief+effect+bladbemesting+Allcrop
Nieuws
© Anne Van Der Woude

Positief effect bladbemesting Allcrop

De organische bladbemesting Allcrop Bioplasma heeft een positief effect op de opbrengst van aardappelen, zowel qua maat als het aantal kilo's. Dit blijkt uit proefrooiingen bij onder meer Talsma Akkerbouw in het Friese Ternaard.

Allcrop Bioplasma is een 100 procent organische bladbemesting met levende algen. Deze algen produceren macro- en spoorelementen die geschikt zijn voor vloeibare bemesting. Bij Talsma werd het verschil vergeleken tussen onbehandelde percelen en met Allcrop behandelde percelen van drie rassen.

Per ras is steeds een strook van 6 meter behandeld en onbehandeld gerooid. Gekeken is naar de maat en de opbrengst in kilo's. Uit de cijfers blijkt dat het aantal knollen in de handelsmaat 28/55 bij de behandelde stroken hoger is: 15,8 procent bij Fabula, 6,7 procent bij Sylvana en 16,6 procent bij Spunta.
Langer doorgroeien

Ook het aantal kilo's is hoger bij de met Allcrop Bioplasma behandelde stroken: 9 procent bij Fabula en 13,1 procent bij Sylvana. Bij Spunta is er bijna geen verschil. 'Voor de Spunta geldt dat deze, gezien het knolaantal en de sortering, nog iets langer had kunnen doorgroeien', zo luidt de verklaring van Allcrop-distributeur Jan Reuvers.

Met Allcrop Bioplasma krijgt het gewas een betere stand en beworteling. Dat zorgt voor meer knollen en een hogere opbrengst. De resultaten van dit jaar komen in grote lijnen overeen met proeven uit voorgaande jaren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  23° / 16°
  65 %
 • Woensdag
  21° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  65 %
Meer weer