Hendrix+slaat+toe+in+vliegenfokkerij
Nieuws
© Pixabay

Hendrix slaat toe in vliegenfokkerij

Hendrix Genetics gaat in samenwerking met insecteneiwitproducent Protix via fokkerij werken aan een efficiënter insecteneiwit voor de diervoederbranche.

Protix is momenteel marktleider in insecteneiwitten, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van zwarte soldaatvliegen. Deze vliegen vormen volgens de producent een bron van hoogwaardige eiwitten tegen lage inputkosten. Daarnaast teelt Protix ook meelwormen, krekels en sprinkhanen.

Fokkerijervaring

Het bedrijf is toe aan een volgende stap om via fokkerij het potentieel van de insectenteelt te verhogen. Daarop wordt Hendrix Genetics als partner in de arm genomen. Dit bedrijf heeft in verschillende sectoren ervaringen in fokkerij.

'Samenwerken met Protix biedt een unieke kans om samen een wereldwijd toonaangevend programma voor insectenveredeling te creëren. We ervaren elke dag dat het delen van kennis over soorten innovatie versnelt. Werken aan insecten voegt een nieuwe dimensie en mogelijkheid toe om toegevoegde waarde te creëren', stelt Johan van Arendonk, hoofd techniek en innovatie bij Hendrix Genetics.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 12°
  20 %
Meer weer