Duitse+proef+met+algen+in+vleesvarkensvoer
Nieuws
© Twan Wiermans

Duitse proef met algen in vleesvarkensvoer

De Duitse landbouwcoöperatie AlgaPork uit Naundorf start een proef met het voeren van microalgen aan vleesvarkens.

De algen voor de pilot worden geproduceerd in een testfaciliteit met een fotobioreactor. Vervolgens worden voeders met verschillende samenstellingen gemaakt en onderzocht hoe de varkens technisch presteren. Monitoren van de algenteelt maakt ook onderdeel uit van de pilot die 690.000 euro steun krijgt uit het ontwikkelingsprogramma voor plattelandsgebieden (POP3).

De Duitse deelstaatminister van landbouw Thomas Schmidt noemt de pilot 'uniek en getuigen van moed en innovatief denken om buiten de gebaande paden te zoeken naar manieren om varkensvoeding duurzamer te maken.' De universiteit van Rostoch begeleidt de pilot.

De gebruikt fotobioreactor is ontwikkeld door Gicon Grossmann Ingenieur Consult GmbH en gepatenteerd. Voor 2020 staan tests gepland met betrekking tot de voederacceptatie van de algen bij varkens en het ontwerp en de planning van de installatie. De bouw daarvan zou dan begin 2021 moeten beginnen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer