Fendt+Ideal+10+combine+sturen+zonder+stuur
Nieuws
© Eigen Foto

Fendt Ideal 10 combine sturen zonder stuur

Met de Ideal 10 introduceert Fendt de eerste standaard maaidorser in Europa die volledig zonder stuurbediening is te gebruiken.

Agco gaat de Ideal-maaidorserserie uitbreiden met de Ideal 10. De machine heeft een MAN-motor met een inhoud van 16,2 liter en een vermogen van 790 pk. Dit werd dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie in het Duitse Marktoberdorf.

In de cabine van de maaidorser zit geen stuurwiel. In plaats daarvan heeft de chauffeur de beschikking over een joystick op de linker- en rechterarmsteun. Deze IdealDrive-besturing verbetert het zicht op het maaibord. Het systeem voldoet aan alle Europese voertuig- en verkeersregels.

Reinigingssysteem

De Fendt Ideal 10 beschikt over een nieuw reinigingssysteem en de Dual Helix-scheider. Deze combinatie verhoogt de verwerkingscapaciteit. De Fendt Ideal 8 en Fendt Ideal 9 heeft deze combinatie al. Kopers kunnen vanaf juli volgend jaar intekenen voor een exemplaar. In 2021 kunnen ze ermee werken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  80 %
Meer weer