New+Holland+introduceert+hybride+CH%2Dmaaidorser
Nieuws
© New Holland

New Holland introduceert hybride CH-maaidorser

New Holland lanceert de CH7.70-maaidorser. Deze hybride combine combineert technieken van de CX- en CR-machines. De nieuwe typeaanduiding CH staat voor Crossover Harvesting.

De nieuwe CH-maaidorser combineert de Twin Rotor-scheidingstechnologie met de conventionele dorstechnologie van het merk. Twee dorstrommels met een lengte van 3,45 meter liggen naast elkaar in de lengte van de machine. Het scheidingsoppervlak heeft volgens New Holland een oppervlakte van 2,9 vierkante meter.

De nieuwe Crossover-technologie levert een doorvoer die tot 25 procent hoger is dan die van conventionele maaidorsers in dit segment, stelt New Holland. Het dorssysteem met twee trommels is uitgerust met een trommel met een diameter van 600 millimeter. De grote trommel en de gesegmenteerde dorskorf zorgen samen voor veelzijdigheid, zodat snel is te schakelen tussen verschillende gewassen.


Gewasomstandigheden

De trommelsnelheid is vanuit de cabine te regelen door een nieuwe 'heavy duty' hydraulische trommelvariator, zodat de bestuurder er eenvoudig voor kan zorgen dat de snelheid is afgestemd op de gewas- en veldomstandigheden. Het dorssysteem wordt gecombineerd met het New Holland Opti-Thresh-systeem, dat zich aanpast aan de gewasomstandigheden en -rijpheid.

De CH7.70 kan worden uitgerust met een serie Varifeed-maaiborden tot 9,15 meter. Inclusief een nieuwe Varifeed-uitvoering van 8,53 meter, die specifiek is ontworpen voor deze serie. De reinigingscapaciteit van de CH7.70 is afgestemd op de hoge dors- en afscheidingscapaciteit. Hij is voorzien van het New Holland Triple-Clean-reinigingssysteem met cascade, dat de reinigingscapaciteit met 15 procent verhoogt.


Motor met 374 pk

De CH7.70 is uitgerust met de Cursor 9-motor die goed is voor 374 pk, 34 pk meer dan de CX6.90. Met de gepatenteerde HI-eSCR 2-technologie, ontwikkeld door FPT Industrial, voldoet hij aan de emissienormen van Fase V.

De CH-maaidorser is ontworpen voor eenvoudig onderhoud: slechts vier gemakkelijk bereikbare smeerpunten maken het dagelijks onderhoud nog sneller. Dit onderhoudsvrije nabehandelingssysteem, in combinatie met het lage brandstofverbruik, leidt tot lage bedrijfskosten. Ook de verlengde garantie en lange onderhoudsintervallen dragen bij aan lage bedrijfskosten, laat New Holland weten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer