Kwart+van+alle+graan+geoogst+in+Zuid%2DNederland
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

Kwart van alle graan geoogst in Zuid-Nederland

Van alle graan is in het zuiden van het land op dit moment ongeveer een kwart geoogst. Dit blijkt uit indicatieve cijfers van CZAV.

Tussen de gebieden zijn de nodige verschillen. In Zeeuws-Vlaanderen is bijna een kwart van het graan geoogst. In Voorne Putten en in het rivierengebied is ruim 10 procent van het graan binnen. Bij deze cijfers van CZAV gaat het om alle granen, dus inclusief de wintergerst. Zomergerst en zomertarwe zijn nog niet geoogst, omdat die nog niet rijp zijn.

Vrijdag 24 juli werd, enigszins tegen de verwachtingen in, een drukke oogstdag. Op de locaties van CZAV werd een kleine 30.000 ton granen ingenomen. Bijna alle tarwe kwam uit op maximaal 16 procent vocht. De hectolitergewichten liggen rond de 80 procent, een belangrijke eerste indicator voor een goede kwaliteit.

De regen tijdens het weekend heeft de oogst even stilgelegd. Naar verwachting start dit halverwege deze week weer op.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer