Duitse boerenbond verlaagt oogstverwachting graan

De graanoogst in Duitsland komt uit op 44 tot 45 ton. Dat blijkt uit de nieuwe berekeningen van de Duitse boerenbond DBV, die de verwachtingen heeft verlaagd.

Duitse+boerenbond+verlaagt+oogstverwachting+graan
© DIRK HOL

De correctie van de oogstverwachtingen is te wijten aan de hittegolven. Die hebben het opbrengstpotentieel van de belangrijkste graansoorten in Duitsland verminderd. Naar verwachting ligt de opbrengst onder het gemiddelde van 47,9 miljoen ton in de jaren 2013 tot 2017.

De gemiddelde opbrengst per hectare van 7,2 ton ligt onder het gemiddelde van 2013-2017 (7,5 ton per hectare). 'Afhankelijk van de neerslagverdeling is de oogst soms goed gevorderd, deels in volle gang. Het opbrengstbeeld is heterogeen. Dat geldt ook voor de nog te oogsten bestanden', zegt DBV-president Joachim Rukwied.

Tarwe

Wintertarwe staat dit jaar op een areaal van 3,03 miljoen hectare, 3 procent minder dan het gemiddelde van 2013-2017. De oogstresultaten leiden tot een landelijk gemiddelde opbrengst van slechts 7,4 ton per hectare. Tarweopbrengsten waren tussen 2013 en 2017 gemiddeld iets minder dan 8,1 ton per hectare.

Omdat het areaal ook afneemt van het lange termijngemiddelde, wordt een wintertarweoogst van zo'n 22 miljoen ton verwacht. In de periode 2013-2017 was het gemiddeld 25,3 miljoen ton.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer