Garantieprijs+FrieslandCampina+stijgt+naar+34+euro
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Garantieprijs FrieslandCampina stijgt naar 34 euro

De garantieprijs van Royal FrieslandCampina voor gangbare melk stijgt in augustus met 1 euro ten opzichte van vorige maand. Daarmee komt deze op 34 euro per 100 kilo standaardmelk.

De stijging bij gangbare melk wordt veroorzaakt door een opwaartse correctie van 79 cent als gevolg van een te lage inschatting van de prijzen van referentiebedrijven in de afgelopen periode. Daarnaast wordt de komende maand een lichte stijging van de prijzen van de referentiebedrijven verwacht in verband met een voorzichtig herstel van de marktvraag in het out-of-homesegment.

De biologische garantieprijs van FrieslandCampina blijft met 47,50 euro per 100 kilo gelijk aan vorige maand. Verwacht wordt dat de biologische prijzen van referentiebedrijven niet veranderen als gevolg van een stabiele markt.Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer