Garantieprijzen FrieslandCampina fors onderuit

Zoals verwacht is de FrieslandCampina-garantieprijs in mei 2 euro lager dan de garantieprijs van vorige maand. Toen werd nog 35 euro per 100 kilo betaald. In mei wordt dat dus 33 euro. Ook de biologische melkprijs gaat met 2 euro onderuit.

Garantieprijzen+FrieslandCampina+fors+onderuit
© FrieslandCampina

De verlaging is ingegeven door de verwachting dat de referentiebedrijven hun boerderijmelkprijzen verder zullen verlagen door het aanhoudende negatieve marktsentiment. Dit komt door de wereldwijde coronacrisis en de impact van de lage olieprijzen.

Er is ook een neerwaartse bijstelling van 0,37 euro inbegrepen, vanwege de lagere prijzen die de referentiebedrijven in de voorgaande periode hebben betaald.

Biologische garantieprijs

De FrieslandCampina-biologische garantieprijs is eveneens 2 euro lager dan de biologische garantieprijs van vorige maand. Deze komt in mei uit op 45 euro per 100 kilo.

Naast een verwachte daling van de biologische boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven, is ook een neerwaartse correctie van 0,71 euro opgenomen. Dit is het gevolg van de lagere prijzen die de referentiebedrijven in de voorgaande periode hebben uitbetaald.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer