Garantieprijs+FrieslandCampina+zakt+naar+35+euro
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Garantieprijs FrieslandCampina zakt naar 35 euro

De FrieslandCampina-garantieprijs voor april daalt met 1,25 euro ten opzichte van de garantieprijs van maart en komt daarmee op 35 euro per 100 kilo melk. De melkprijs voor biologische melk is met eenzelfde bedrag gedaald en komt op 47 euro. Dit komt mede doordat de laatste maanden de melk te duur werd betaald.

Naast een verwachte daling van de boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven vanwege het negatieve marktsentiment is in de daling van de gangbare melk een neerwaartse correctie verwerkt van 0,67 euro als gevolg van de lagere prijzen die in de afgelopen maanden door referentiebedrijven voor boerderijmelk betaald werden. Datzelfde gold ook voor de biologische melk. Hier is een correctie van 0,91 euro toegepast.

De FrieslandCampina-garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met standaardgehaltes eiwit (3,57 procent), vet (4,42 procent) en lactose (4,53 procent), exclusief btw.


Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer