FrieslandCampina sluit kaasfabriek in Rijkevoort

FrieslandCampina heeft vandaag zijn medewerkers geïnformeerd over het voornemen zijn vestiging in het Brabantse Rijkevoort per 1 oktober 2020 te sluiten. Als gevolg daarvan komen alle 86 arbeidsplaatsen te vervallen. De vestiging in Rijkevoort produceert onder andere foliekaas.

FrieslandCampina+sluit+kaasfabriek+in+Rijkevoort
© RFC

Het besluit de vestiging in Rijkevoort definitief te sluiten, is genomen op grond van de huidige productiecapaciteit van FrieslandCampina Dairy Essentials in relatie tot nieuwe inzichten in de toekomstige melkvolumeontwikkelingen. Daarnaast spelen kostenoverwegingen een belangrijke rol', zo meldt het zuibvelconcern.


Grote impact

Volgens Hans Meeuwis, President FrieslandCampina Dairy Essentials is FrieslandCampina continu op zoek naar manieren om haar positie verder te verbeteren met betrekking tot melkverwerking, waardecreatie en kostenoptimalisatie.

'Na zorgvuldige afweging heeft dit geleid tot het voornemen om onze vestiging in Rijkevoort te sluiten en de productie elders in ons netwerk onder te brengen. Ik ben me bewust dat dit besluit een grote impact heeft op de medewerkers en we zullen hen uiteraard zo goed mogelijk begeleiden in dit proces', aldus Meeuwis.


Sociaal plan

Als gevolg van de sluiting ontstaan geen nieuwe arbeidsplaatsen in andere vestigingen van FrieslandCampina. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd.

Voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het sociaal plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan binnen of buiten FrieslandCampina.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer