Melkprijs+FrieslandCampina+daalt+met+50+cent
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Melkprijs FrieslandCampina daalt met 50 cent

De FrieslandCampina-garantieprijs voor juni daalt met 50 cent per 100 kilo melk ten opzichte van mei. Daarmee komt de prijs op 32,50 euro. De garantieprijs voor biologische melk stijgt met 50 cent naar 45,50 euro.

De daling bij de gangbare melkprijs is volledig toe te schrijven aan een verlaging van de melkprijzen door de referentiebedrijven in de afgelopen periode. Door de versoepeling van de coronamaatregelen is er sprake van een verhoogde vraag naar kaas- en boterproducten. In combinatie met de tijdelijke EU-regeling voor de particuliere opslag van boter en mageremelkpoeder zal dit waarschijnlijk enige rust op de zuivelmarkt brengen.


Referentiebedrijven stabiel

De stijging van de prijs van biologische melk is inclusief een neerwaartse correctie van 70 cent over de afgelopen periode. De verwachting is dat de prijzen van de referentiebedrijven nagenoeg stabiel blijven.Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer