Garantieprijzen+FrieslandCampina+weer+omhoog
Nieuws
© Dirk Hol

Garantieprijzen FrieslandCampina weer omhoog

De FrieslandCampina-garantieprijs zit weer wat in de lift en stijgt met 0,50 euro per 100 kilo ten opzichte van vorige maand. De prijs komt in juli uit op 33 euro per 100 kilo.

De stijging is gebaseerd op een opwaartse correctie van eerder te laag ingeschatte uitbetalingsprijzen van de referentiebedrijven en de verwachting dat de melkprijzen van referentiebedrijven licht zullen toenemen.

De FrieslandCampina-garantieprijs voor biologische melk maakt een grotere sprong van 2 euro en komt in juli uit op 47,50 euro per 100 kilo. De stijging is inclusief een opwaartse correctie van 0,60 euro over de afgelopen periode door te laag ingeschatte uitbetalingsprijzen van de referentiebedrijven. De biomarkt typeert zich momenteel als een vrij stabiele markt.Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer