Acties aangekondigd omdat Schouten ultimatum negeert

Nederland krijgt volgende week te maken met verschillende boerendemonstraties. Dat voorspelt voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF), nadat landbouwminister Carola Schouten maandag een ultimatum van de boerenactiegroep naast zich had neergelegd.

Acties+aangekondigd+omdat+Schouten+ultimatum+negeert
© Nieuwe Oogst

Farmers Defence Force had geëist dat Schouten uiterlijk op 21 juli haar aangekondigde voermaatregel zou intrekken. De minister is dit niet van plan, meldt een woordvoerder van de minister. Hij wijst er ook op dat de Eerste en Tweede Kamer deze maatregel hebben ingestemd.


De minister vraagt, op aandringen van de Tweede Kamer, nog wel extra advies van onder meer het Planbureau voor de Leefomgeving over de voermaatregel. Dat wil ze eerst afwachten voor ze een besluit neemt. De resultaten van deze doorberekening volgen waarschijnlijk eind augustus.


Blokkades

Van den Oever kondigde aan dat de boeren 'Nederland zullen helpen om stikstof te besparen'. De boerenprotesten zullen dan ook vanaf 21 juli uiteenlopen van wegblokkades en barricades tot aan wilde acties, die overal in het land zomaar kunnen opduiken. 'We overleggen deze week wat we waar en wanneer precies gaan doen', kondigde hij aan. 'De acties zullen vooral plaatsen met veel stikstofuitstoot treffen, want de minister wil voor 1 september 0,4 kiloton stikstof besparen. Daar zullen we dan voor zorgen.'

Deze week verwacht Van den Oever geen boerenprotesten. 'We moeten met dit mooie weer het gras inkuilen, zodat het vee in het najaar voldoende eiwitrijk voer te eten heeft. Minder eiwit in het voer, zoals de minister wil, is heel ongezond voor de dieren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer