Schouten+en+Ollongren+doen+aangifte+van+bedreiging
Nieuws
© Dirk Hol

Schouten en Ollongren doen aangifte van bedreiging

Landbouwminister Carola Schouten en Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken hebben aangifte gedaan tegen boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF). Dit doen ze naar aanleiding van bedreigingen in de besloten Facebook- en appgroepen van de organisatie.

De woordvoerder van Ollongren bevestigde vrijdag de aangifte van haar baas. De minister zelf laat weten het belangrijk te vinden dat iedereen in Nederland zijn mening kan laten horen. 'Maar met intimidatie en bedreiging ga je de grens over. Daarom heb ik aangifte gedaan', aldus de bewindsvrouw.

Ook haar ambtgenoot Carola Schouten van LNV heeft vrijdag naar verluidt aangifte tegen FDF gedaan.


Doodsverwensingen

Die aangifte betreft eveneens intimidatie en zelfs doodsverwensingen die aan het adres van de landbouwminister worden geuit op Facebook en in de (semi)besloten appgroepen van de protestboeren.

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, die voorstelde om de Nederlandse veestapel te halveren in de jacht op stikstofruimte, deed in een eerder stadium al aangifte om diezelfde reden.


De boeren deden zelf eerder ook een duit in het zakje. Op tal van plekken werd vorige week aangifte tegen Schouten gedaan vanwege dierenmishandeling, naar aanleiding van de nieuwe verplichte voerregels. Donderdag liet Schouten weten opnieuw naar het voerspoor te zullen kijken.

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer