Belgische landbouwareaal voor 7 procent biologisch

De biologische landbouw in België is nu goed voor 6,9 procent van de gebruikte landbouwoppervlakte. De biologische varkensstapel daalt iets.

Belgische+landbouwareaal+voor+7+procent+biologisch
© Nieuwe Oogst

Dit blijkt uit recente cijfers van Statbel, het statistische bureau in België. Van de oppervlakte biologische landbouw bevindt 90,7 procent zich in Wallonië. In het noorden van het land is de marge voor een stijging het grootst.

Tussen 2018 en 2019 is het aantal biologische landbouwbedrijven in België met 5,4 procent gestegen, wat overeenkomt met een stijging van het aantal omgeschakelde en in omschakeling zijnde oppervlaktes van 4,6 procent. Alle indicatoren, met uitzondering van de varkensstapel, bevestigen dat de groei van de sector blijft aanhouden.

Varkens en pluimvee
De biologische varkensstapel in Vlaanderen is in één jaar tijd met 24,9 procent gegroeid. In dezelfde periode is de biologische varkensstapel in Wallonië met 12,9 procent gedaald, wat de lichte daling van 0,3 procent op nationaal niveau verklaart. Bijna 42 procent van de Belgische biologische varkensstapel bevindt zich nu in Vlaanderen.

Ten slotte wint zowel in het noorden als in het zuiden van het land de biologische pluimveehouderij nog steeds aan belang: +13,2 procent in Vlaanderen en +11,4 procent in Wallonië.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer