Belgische+landbouwareaal+voor+7+procent+biologisch
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Belgische landbouwareaal voor 7 procent biologisch

De biologische landbouw in België is nu goed voor 6,9 procent van de gebruikte landbouwoppervlakte. De biologische varkensstapel daalt iets.

Dit blijkt uit recente cijfers van Statbel, het statistische bureau in België. Van de oppervlakte biologische landbouw bevindt 90,7 procent zich in Wallonië. In het noorden van het land is de marge voor een stijging het grootst.

Tussen 2018 en 2019 is het aantal biologische landbouwbedrijven in België met 5,4 procent gestegen, wat overeenkomt met een stijging van het aantal omgeschakelde en in omschakeling zijnde oppervlaktes van 4,6 procent. Alle indicatoren, met uitzondering van de varkensstapel, bevestigen dat de groei van de sector blijft aanhouden.

Varkens en pluimvee
De biologische varkensstapel in Vlaanderen is in één jaar tijd met 24,9 procent gegroeid. In dezelfde periode is de biologische varkensstapel in Wallonië met 12,9 procent gedaald, wat de lichte daling van 0,3 procent op nationaal niveau verklaart. Bijna 42 procent van de Belgische biologische varkensstapel bevindt zich nu in Vlaanderen.

Ten slotte wint zowel in het noorden als in het zuiden van het land de biologische pluimveehouderij nog steeds aan belang: +13,2 procent in Vlaanderen en +11,4 procent in Wallonië.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  10° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
Meer weer