Flevosap en Green Organics gaan samen verder in vruchtensappen

Flevosap, producent van vruchtensappen, en biologische afzetorganisatie Green Organics werken vanaf 1 juli samen om natuurlijke sappen in de markt te zetten.

Flevosap+en+Green+Organics+gaan+samen+verder+in+vruchtensappen
© Flevosap

Wyno Vermeulen, eigenaar van Flevosap in Biddinghuizen, en directeur Jan Groen van Green Organics hebben dat deze week bekendgemaakt. Met deze samenwerking geven de nieuwe partners richting aan de toekomst van het bedrijf Flevosap, dat op jaarbasis 5 tot 6 miljoen liter sap produceert en afzet via vooral de retail en horeca.

In een reactie stellen Vermeulen en Groen dat de identiteit van beide bedrijven goed bij elkaar passen. Flevosap heeft als producent van natuurlijke sappen al jarenlang ervaring. Het bedrijf signaleert in de markt een toename van de vraag naar biologische sappen, maar ervaart de beschikbaarheid van voldoende biologisch fruit voor de sapproductie als grote uitdaging.


Enorme boost

‘Het netwerk van Green Organics kan ons hierbij een enorme boost geven’, stelt Vermeulen. ‘Green Organics kent de biologische markt in Europa door en door. Verder heeft het bedrijf veel ervaring met de inkoop van biologische groenten en fruit en is het actief in diverse afzetkanalen. Dit is een ideale combinatie om samen nog meer natuurlijke sappen in de markt te zetten.’

Flevosap is volgens Groen een mooie aanvulling op alle activiteiten binnen de Green Organics-bedrijvengroep. ‘Flevosap beheert de hele keten van grondstof tot en met eindproduct en heeft de afzet georganiseerd in korte ketens. Dat sluit volledig aan bij onze strategie. Wij zien uit naar een vruchtbare samenwerking met volop perspectief voor Flevosap om zich verder te ontwikkelen.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer