Onkruid+maaien+en+verzamelen+met+Top+Cut+Collect
Nieuws
© Zürn

Onkruid maaien en verzamelen met Top Cut Collect

De onkruidbestrijdingsmachine Top Cut Collect van de Duitse fabrikant Zürn snijdt het onkruid boven het hoofdgewas af en verzamelt het maaisel in een bunker. Dit verbetert de veldhygiëne.

Vooral bij intensief geteelde landbouw neemt de weerstand tegen onkruidproblematiek toe. Deze kunnen vaak niet langer worden ingesloten door geschikte herbiciden. Daarnaast groeit de maatschappelijke druk op het gebruik van synthetische bestrijdingsmiddelen.

Tegen deze achtergrond ontwikkelde Zürn samen met de Franse boer en technicus Romain Bouillé een compleet nieuw onkruidbestrijdingsmechanisme. De Top Cut Collect combineert het snijden van het onkruid over het hoofdgewas heen en het verzamelen en verwijderen van het maaisel. Dit vermindert de hoeveelheid onkruidzaden op de grond aanzienlijk en verbetert de veldhygiëne merkbaar.


Onkruidzaden weg

'Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat ongeveer 40 procent van de onkruidzaden weg is, voordat het hoofdgewas wordt geoogst. Daarom is het zo efficiënt om deze zaden voor de oogst af te snijden en te verwijderen. Dit betekent dat er minder onkruidzaden weer in de grond komen en we de veldhygiëne verbeteren', zegt algemeen directeur Rolf Zürn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer