Varkens+in+Nood+klaagt+slachterij+aan+om+onnodig+dierenleed
Nieuws
© Pixabay

Varkens in Nood klaagt slachterij aan om onnodig dierenleed

Stichting Varkens in Nood heeft aangifte gedaan tegen een slachthuis waar het de afgelopen jaren herhaaldelijk misging tijdens het slachten. Hierdoor kwamen niet-verdoofde varkens in een broeibak terecht. Dat is een bak met heet water.

Volgens Varkens in Nood is dit in strijd met de wet, waarbij de boete van 1.500 euro per incident te laag is. Directeur Frederieke Schouten van Varkens in Nood: 'Bestuursrechtelijke boetes vanuit de NVWA zijn hier volstrekt onvoldoende. Ze doen op geen enkele wijze recht aan de ernst van de misdragingen. Bovendien hebben de lage boetes geen enkel afschrikwekkend effect, zoals duidelijk blijkt uit de herhaling van de overtredingen.'

Volgens de Varkens in Nood-directeur is er bij dit slachthuis sprake van structureel, onnodig dierenleed: 'Deze ernstige dierenmishandeling vraagt om strafrechtelijke sancties.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer