Bladluissituatie nog steeds ongunstig

De bladluissituatie is vroeg en nog steeds ongunstig. Dat blijkt uit de gele vangbakken van de NAK, die inmiddels zo'n twee weken zijn afgetapt.

Bladluissituatie+nog+steeds+ongunstig
© Wageningen University en Research

De NAK heeft tijdens het afkloppen, de zogenaamde duizenplantentellingen, extreem veel virusoverbrengende bladluizen gevonden. Deze trend heeft zich in eerste instantie voortgezet bij de aftap van de gele vangbakken.

Door de lage temperaturen en doordat er lokaal veel neerslag is gevallen, leek het aantal bladluizen af te nemen. Toch worden er ook de laatste dagen weer aanzienlijke aantallen bladluizen gevangen. 'Opvallend is dat de belangrijkste overbrenger van het Y-virus, de groene perzikluis, relatief veel in de vangsten aanwezig is', meldt de NAK.

Uit de cijfers van de NAK blijkt dat de geaccumuleerde vectorendruk op veel plaatsten de 20 al is overschreden. Een waarde die vaak pas later in het seizoen wordt bereikt. Hieruit is af te leiden dat de bladluissituatie vroeg en nog steeds ongunstig is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer